Top Menu
Hai sa ne gandim bine. O situatie nu se schimba atunci cand place prea multora asa cum e. Cand place majoritatii.
           Cati ani au trecut de la revolutie? Prea multi si s-au schimbat prea putine. Pentru ca s-au gasit mereu minti sclipitoare care sa influenteze opinia publica in directii profitoare. Iar opinia publica poate denatura rapid simtul realitatii celor putini ramasi cu mintea intreaga.
           Dupa cum stim, romanul, prin prisma conditiilor sale sociale, e ieftin. Invatat cu grija zilei de maine, nici la viitor nu se prea gandeste. Mai mult invidios decat altruist, nici de vecini nu prea-i pasa. E fragil, deci maleabil. Si are o singura valoare la care se raporteaza: banul.
           Lucrurile nu se schimba pentru ca situatia actuala e propice achizitionarii nejustificate si fara efort a banului. A semintelor. A berilor. A plasmelor de 2 metri.  Tu, ca cetatean onest cu standarde de viata normale, ai vrea stoparea coruptiei prin transparenta si respectarea legii. Dar oare vecinul tau politist vrea asta? Dar padurarul? Dar consilierii? Dar prietenii politistului? Dar nepotii padurarului? Dar vecinii consilierului? Dar profesorul care preda desi nu are pregatirea necesara? Dar functionarii din institutii care ocupa posturi prea complicate pentru inteligenta lor, dar totusi sunt platiti bine? Dar familiile acestora? Pai nu e bine sa ai mama, tata, sora, frate, verisor, etc intr-o primarie? E bine, ii sustii iar pe tine te sustin prietenii tai, care stiu ca tu, prin acolitii tai din primarie, i-ai putea ajuta candva.
          Intelegi ideea? Romanul nu-si ia ca punct de referinta legea, care-i face pe toti egali. Romanul se uita la functie, pentru ca functia face diferenta intre cei care respecta legea si cei care nu.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close