Top Menu

Romanului ii place sa creada ca el le-a inventat pe toate, de la stilou la aer. Si pe buna dreptate. Nu e specie mai inventiva si mai complexa in gandire decat acest popor.

M-am uitat putin cum a evoluat vanzarea de masini SH in Romania. Si nu-mi vine sa cred ca dupa 20 de ani de tras si luat tepe in acest domeniu inca mai exista oameni buni de prostit. Si se pare ca se inmultesc, atata vreme cat targurile de masini se extind. Increderea cumparatorului in vanzator creste direct proportional cu penibilitatea minciunii.

Mai demult a avut unul tupeul sa aduca o masina cu dotari. Full, cum zice romanul. A vandut-o repede. A fost doar un pas pana cand toate masinile din piata erau FULL. Scris mare pe parbriz, cu creta: FULL. Nu conta ca e Opel din 94 sau Ford din 90. Erau Full. Ce scrie conteaza, nu ce are.

Pretentiile au crescut. Si-a dat un altul seama ca ar fi bine sa poata dovedi istoricul si a adus o masina cu carte service. In scurt timp toate masinile aveau carte service. Daca nu aveau, se facea pe loc, la escrocii care au tarabe LEGALE in care fac acte ilegale.

A urmat povestea cu kilometrii reali, cu bunicuta din Germania care nu mergea cu masina decat la biserica, cu nu bate, nu troncane nimic, cu accept orice test, desi mufa e taiata si alte istorii fantastice din domeniul auto.

Am ramas placut surprins sa vad ca acum toate masinile vin din sudul Italiei acolo unde nu e iarna niciodata si rugina nu exista. Si ca toti sunt primii proprietari. Desi masina e adusa dintr-un autohaus din Germania unde e dusa de un dealer ce a luat-o de la al 3-lea proprietar probabil. Si ca sunt reali kilometrii, 160 000, desi in pozele puse in anunt apar cei reali.

 

Sa nu credeti ca petrec timp in piata de masini. Merg si in piata agro-alimentara. Si acolo orice produs e de categoria I. Orice morcov uscat, orice varza stricata are un afis mare sub pret: Cat. I!

Ma gandesc ca imaginatia e nelimitata. Ca si prostia.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close