Top Menu

             In urma cu vreo doua saptamani eram la Sighisoara, in Cetate, la o cafea bauta de dragul unor amintiri vechi.
             Despre Cetatea de la Sighisoara stiti. Stiti ce e acolo, ce reprezinta. Bun. Chiar sus, langa statuia lui Vlad Tepes e o cladire mare, veche. Iar la subsolul cladirii e un bar cu… jocuri de noroc.

                                                                                  
                   Cu un efort mare pot accepta magazinele de suveniruri, cafenelele, pizzeriile, in locuri cu mare insemnatate culturala si istorica. Dar cum poti, ca Primarie, ca primar, ca reprezentant al unui loc unic in tara sau in lume, sa-ti dai acceptul pentru jocuri mecanice in centrul unei cetati medievale?
                   I-as trage in teapa!

                   Am vrut sa fac fotografii si in interior, dar nu m-au lasat. Erau multi din astia cu numere de Bulgaria si Polonia.

Despre autor

16 Comments

 1. Pai poate o parte din chiria spatiului respectiv + impozite diverse chiar contribuie cu succes la intretinerea cladirii istorice respective. Eu tind sa fiu destul de practic in legatura cu asta, adica de aia sunt total OK si cu initiative turistice care exista in diverse castele proprietate privata sau chiar de stat din Anglia sau Franta sau alte tari UE.

 2. cui crezi ca ii pasa de istorie? fuck that shit, we’re going to the club.

  • vom plati scump indiferenta asta

  • Eu sincer cred ca, in aceasta perioada de economie globala + epoca de mari migratii, ar trebui sa invatam mai curand istoria altor popoare decat pe cea a Romaniei…eu zic asa din proprie experienta, ca eu nu stiam nici istoria nationala, nici pe cea universala, si m-am izbit de niste lucruri care altfel ar fi fost mult mai clare + istoria Romaniei mi se pare simpla, o tara obisnuita care se straduie si ea sa supravietuiasca si sa-si apere populatia cat o putea si ea pe acolo ca un fel de mama singura, mai da o spaga la un medic sau la un profesor, mai se intristeaza uneori, alteori se mai bucura cand iau copii nota 10 uneori chiar si pe merit, alteori se mai sacrifica ea pt copii, alteori le mai trage o palma daca sunt recalcitranti, il mai injura pe „tac-su” care nu le plateste pensia alimentara cu regularitate, etc. Adica cazuri din astea chiar ca mi se par pe mai toate drumurile.

   Chiar imi pare bine ca cu ajutorul perspectivei pe care am capatat-o de pe blogurile in lb romana din ultimii 2 ani, am inceput sa imi pot imagina si eu Romania antropomorfizata ca pe o femeie ceva mai matura decat o vedeam mai in trecut asa ca o fata adolescenta de cca numai 13 1/2 ani cu mama cam extenuata si obosita + tata cam alcoolic si badaran.

  • paradoxal, desi am avut cea mai grea istorie, avem cela mai tari si mai bune exemple. doar ca nu sunt promovate, ca nu cumva sa le urmam.

 3. adica bulgarii si polonezii nu au voie sa se joace la ei in tara si vin sa se joace la noi?
  vai, dar ce onoare pe capatanile noastre!

 4. Si-atunci cum ai mai vrea ca iei sa faca ceva profit? Daca e loc unic, clar apare multa lume. Iar unde-s multi, profitu-i mare!!

 5. Totul se intampla dupa deviza: Asta se cere, asta oferim. Daca oamenii nu cauta muzee, doar nu ii vom lasa sa se plictiseasca.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close