Top Menu

Sistemul educational romanesc e un atentat la siguranta nationala. Asta o spun din ce in ce mai multi sociologi.

Societatea actuala e exact rezultatul acestui sistem care formeaza copiii intr-un mediu de frica si repulsiv. Generatiile de copii sunt apatice, depresive, dezorientate, fara speranta. Putinii pasi inspre schimbare s-au facut datorita accesului la informatie, prin avantajele tehnologiei. In rest, nimic motivational, nimic incurajator, aceeasi incercare de a mentine populatia la un anumit nivel de inteligenta ca si in anii 50. Glasul profesorilor bine-intentionati e nesemnificativ in mizeria ce-o reprezinta invatamantul romanesc.

Imi amintesc ca aveam profesori care copiau din manual pe tabla intreaga lectie. Cu creta. Cate 4-5 pagini, respectiv 4-5 table. Cuvant cu cuvant. Iar noi aveam datoria de a copia aceeasi lectie de pe tabla in caiete. Asa decurgeau orele, iar la sfarsit ne scuturam cu totii mainile amortite.

Toate statele civilizate au inteles ca ingradirea copiilor ii condamna la handicap mental. Copiii trebuie lasati sa descopere ceea ce le place sa faca. Parintilor, nu mai lasati megalomania nejustificata a unor profesori frustrati sa ii trateze pe copiii vostri ca pe niste retarzi, pentru ca nu sunt. Adolescentii din ziua de azi au mai multe sanse decat noi: sunt mai rapizi, mai informati, mai originali, mai inventivi, mai obraznici. Au nevoie doar sa fie incurajati sa distruga mitul dorintelor interzise. Sa-si redobandeasca identitatea, sinele. Nu e interzis sa-ti urmezi calea, chiar daca iesi din tipar.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close