Top Menu

In raport cu numarul masinilor, numarul locurilor de parcare din orase e nesemnificativ. Banii se duc unde nu trebuie, pentru ca inca nu s-a nascut romanul care sa ceara explicatii cum se cuvine. Asta e o problema.
A doua problema sunt taximetristii. Cum dorinta de a munci e rara si are mereu explicatii, romanul se face taximetrist, desi daca-i intrebi toti se plang ca mor de foame. Taximetristii ocupa o mare parte din locurile de parcare. De la statii de autobuz la parcari trasate si benzi de circulatie.
A treia problema sunt magarii care parcheaza pe doua, trei sau patru locuri deodata. Pentru ca nu stiu parca, pentru ca nu vad liniile, pentru ca nu le pasa.
A patra problema sunt trotuarele largi, cat un bulevard. Pentru ca romanul, cum nu munceste, are nevoie sa se plimbe intr-un loc larg, sa-si pregateasca mintea pentru emisiunea lui Maruta.

Inca un lucru despre parcarile din Romania. Prea sunt pe bani. Oriunde mergi, orice vrei sa vizitezi, sunt hiene care sar sa-ti ceara bani. Chiar daca parchezi pe maidan. La Sinaia daca vrei sa-ti muti masina ca e in soare trebuie sa mai platesti o data. In tarile din Europa parcarile sunt gratuite, mai ales in jurul obiectivelor turistice.

Pietonii sunt indisciplinati. Isi folosesc gresit dreptul de a fi pe trecerea de pietoni si trec pe rand, la 2-3 metri unul in spatele celuilalt. Deja trecerile de pietoni sunt prost plasate.

Politistii habar nu au de dirijarea circulatiei. Nici nu le pasa. Ei incurca cel mai mult.

In toate orasele din Europa lucrarile la infrastructura se fac noaptea. Nu numai pentru a nu incurca traficul ci pentru ca se lucreaza eficient, folosind sculele la potential maxim. Drumarii din Romania au ei o placere de a lucra la ore de varf, de a trasa trecerile fie la amiaza, fie dupa-masa.

Toate acestea se intampla pentru ca niste incompetenti decid cand si unde se cheltuie banii tai si ai mei.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close