Top Menu

Ma gandeam sa incep cu a trasa clar ce inteleg eu prin manelist.  Dar e prea complexa discutia si vreau sa ma obisnuiesc sa scriu articole mai scurte.

De ce nu-mi plac manelistii? Pentru ca au distrus cuvantul valoare. Si toate semnificatiile acestuia. Pentru ca nu-l mai putem folosi decat cu mare atentie si bine sustinut in continut. Sa va explic. Ati auzit de Constantin Lacatusu? Stiti cine e si ce valoare are? Dar de Salam ati auzit? De Guta? Stiti de ce? Pentru ca au zis si Salam si Guta si cei care le fredoneaza operele ca ei au valoare. Si ca banul are valoare. Si ca porcul de lapte are valoare. Si ne-au prostit. Niste burtosi analfabeti si fara dinti au venit si ne-au spus ca ei au valoare si i-am crezut. Constantin Lacatus e primul roman care a ajuns pe Everest. Acolo sus nici banul nu avea valoare, nici dusmani nu avea, nici masina nu conta, nici prietenii nu-l puteau ajuta. Am dat doar un exemplu. Mai sunt… nenumarate. Ei au distrus societatea romaneasca. Au schimbat valorile, le-au anulat pe cele bune si au impus exact opusul acestora. Suntem ceea ce ascultam. Suntem ceea ce spunem. Sau fredonam.

 

Nu-mi plac manelistii pentru ca au „monopolizat” branduri precum Adidas sau BMW. Adidas chiar au produse bune dar nu prea mai imi vine sa-mi iau un trening de la ei ca poate imi scapa cumva intr-o discutie cuvantul „valoare” si asocierea ar fi inevitabila. Iar BMW chiar fac masini bune.

 

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close