Top Menu

Mai stim unde, cine si ce suntem?
Studiile spun ca mintea omului se dezvolta pe baza certitudinilor. Pe baza unor baze stabile, a unor valori reale. Creierul se dezvolta, structural, numai in baza acestor valori. De aceea copiii intreaba de ce?. Pentru ca nevoia aceasta de a sti face parte din procesul de dezvoltare al creierului. (Apropo, cand va intreaba copiii de ce?, raspundeti-le. Daca-i certati, ii veti handicapa.) Avem nevoie de certitudini. Dragostea e o certitudine. Munca e o certitudine. Familia. Sensul vietii, scopul, rostul, sunt certitudini. Ordinea naturala a lucrurilor deasemenea.

Ei bine, cultura asta a haosului, a nihilismului, ideea ca totul e relativ, anularea valorilor reale de catre mass-media suspenda omul, il fac pierdut, il dezorienteaza. Si ce face un om care nu mai crede in nimic? Consuma. Orice, in dreapta si in stanga. E vulnerabil in fata publicitatii, e usor de convins, nu mai e el insusi ci un produs al informatiei, bine gandita si bine directionata. Se distorsioneaza, pentru ca valorile care stau la baza fiintei umane, fundatiile, au fost distorsionate. Comportamentele rezultate sunt evidente in societate: apatici, depresivi, burlaci, nepriceputi, lenesi, fara planuri, pentru ca nu au nevoie de nici un plan. Nu mai cred in dragoste, in adevar, in relatii, in munca, in Dumnezeu.

Oamenii sunt epuizati. Spitalele pline. Gardurile pline. Nu pentru ca o ducem greu. Nu pentru ca nu avem. Ba din contra, avem mai mult decat au avut parintii nostri, bunicii nostri –care, dealtfel, sunt mai sanatosi decat noi tocmai pentru ca s-au ancorat in valori reale- avem totul la dispozitia noastra, din acest punct de vedere suntem nu rasfatati, ci imbelsugati. Oamenii sunt epuizati tocmai din cauza acestui razboi psihologic (despre care Virgiliu Gheorghe vorbeste atat de clar in multe din conferintele sale), din cauza consumului de media, de imagini, de cuvinte, care insamantate in mintea noastra lucreaza mereu si rapid, si ne deformeaza mintile, deci fiintele.

Filtrati informatiile. Fiecare imagine conteaza. Chiar daca nu credeti in filmele pe care le vedeti sau in ceea ce cititi, imaginile sau cuvintele vor lucra in mintea voastra.

 

Intr-o lume in care tehnologia atinge imposibilul, cu toate triangulatiile si cu toti satelitii, suntem niste generatii de pierduti.

Despre autor

1 Comment

 1. Totusi…referitor la burlacie…zau, nu cred ca din cauza reclamelor din mass-media sunt eu burlac, ca daca ar fi dupa mass-media pana acum eram deja casatorit, divortat, recasatorit, plus cu 2 copii manufacturati de mame surogat ! Eu inca sunt ff prudent, as putea zice chiar retrograd, in ceea ce priveste decizia de a semna vreun contract prenuptial, matrimonial
  nici nu mai zic ! Zau, cum sa ma casatoresc
  ba, in plus, sa-mi asum eu personal
  raspunderea de a avea grija de tineret, fara sa
  fiu sigur ca am resursele potrivite, in speta un
  venit personal garantat pe minim viitorii 2

  24 de ani de minim 175 000 Euro net pe an, (plus consortul minim 1, 2 milioane), un
  apartament cu minim 3 dormitoare plus salon si cada de baie adevarata, plus minim 3 bunici si 4 matusi si 3 unchi accesibili oricand…si, in plus un consort care sa fie cat de cat sanatos la cap, asta in plus de sa fie de acord cu mine in legatura cu principiile si valorile esentiale de baza stabilitatii unei familii burgheze, garant al stabilitatii oricarei regiuni !

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close