Top Menu

Si nici nu va fi vreodata.

Pentru ca nu ai cum sa faci cultura intr-un oras incult. Cele cateva muzee falimentare si cele cateva spectacole de teatru repetate mereu sunt insuficiente. Taranul ramane la putere, pe strazi, in mall-uri, in institutii. In orice orasel de provincie din Franta de exemplu e mai multa activitate culturala decat in Cluj. Consumerismul si comertul nu inseamna cultura. Nu cladirea inseamna cultura, ci Omul care stie ceva despre acea cladire.

Pentru ca atunci cand ploua  se infunda toate canalizarile si strazile se inunda si orasul se transforma intr-o baltoaca murdara.

Pentru ca in afara de centru celelalte zone sunt pline de gunoaie, de ruine si de tigani.

Pentru ca nici macar centrul nu e valorificat destul. Vezi Oradea, Timisoara, Sibiu, etc. Niste case neingrijite nu inseamna centru istoric. Somesul e focar de infectie.

Pentru ca locul colcaie de cocalari si de melteni. Traficul e ingreunat de tarani increzuti si prosti. Si de taximetristi.

Pentru ca Politia e foarte corupta. De aici rezulta foarte multe.

Pentru ca it-istii sunt in lumea lor, castiga si cheltuie necontrolat, isi iau masini scumpe dar nu stiu sa conduca, in afara de IT sunt cam paraleli cu societatea desi ii dicteaza intr-o oarecare masura standardele. Ei au ridicat preturile in Cluj si i-au pus in dificultate pe cei 80% dintre clujenii care nu stiu IT.

Pentru ca atmosfera generala e gri. Lumea e apatica, nepoliticoasa, rautacioasa, inculta. Magazinele isi bat joc de clienti, institutiile la fel, se sta inca la cozi, se scuipa pe strada, se injura, se consuma aiurea. Oamenii sunt rai si stresati de aceasta inertie de a consuma cat mai mult, de mass-media, de vedetele si mai inculte de la tv, de filmele proaste. Poate ca dpdv economic e o evolutie dar asta i-a tampit pe oameni, le-a blocat simturile.

Pentru ca nimeni nu se intreaba de ce si cat se fura.

Pentru ca fabricile de studenti de la Cluj lanseaza inapti in sistemele educationale, medicale, financiare, de dezvoltare si de siguranta.

 

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close