Top Menu

Hai sa ducem discutia la nivel personal si sa vorbim despre datoria pe care o avem fiecare in parte ca si cetateni romani. Nu e corecta atitudinea auto-exilului, pentru ca daca ne-ar exila cineva, am sari in sus, iesind la atac sau la aparare cu mandria de a fi roman.
E nevoie de constientizarea invaziei, la fel ca si identificarea virusului intr-o boala. Tratamentul il stim din carti si din istorie iar doctorii suntem noi.
Scuipatorul si mancatorul de seminte pe strada trebuie sa stie ca ceea ce fac ei nu e bine, ca e urat si degradant. Ca trebuie sa renunte la asta daca doresc sa faca parte din societate.
Conducatorul analfabet de jeep trebuie sa stie ca nu e nici Dumnezeu, nici dracul. Ca trebuie sa respecte aceleasi legi ca si cei cu masini modeste, daca doreste sa faca parte din trafic.
Ascultatorul surd de manele trebuie sa stie ca nu poate impune unui cartier intreg preferintele sale muzicale. Ca nici el nu ar accepta sa-i creasca odraslele ascultand rock sau muzica simfonica.
Tiganii trebuie sa stie ca ii vrem intre noi, dar ca ei trebuie sa se adapteze, nu noi.
Politicienii trebuie sa stie ca noi stim ca ei nu stiu sa conduca o tara, ca nu ei sunt legea, nici puterea, nici speranta.
Bisnitarii de minti si de suflete trebuie sa stie ca nu ei conduc lumea, ci doar profita de un moment letargic al poporului.
Taietorii de frunza la caini in timpul serviciului trebuie sa stie ca nu asa se construieste o civilizatie.

Cand spun trebuie sa stie, fac un apel clar romanului nealterat si nevirusat din tine, din cei pe care-i cunosti tu.

Despre autor

3 Comments

 1. Sunt de acord mai ales in legatura cu construitul civilizatiei, ca m-am saturat sa muncesc in timp ce colegii si managerii mei se joaca si stau la barfe si cafele si pe urma tot eu ies cu feed-back negativ pt ca nu stiu sa deleghez sau sa-i pun pe altii la treaba plus de cate ori am delegat de obicei iese un dezastru si trebuie sa muncesc dublu dupa aia ca sarepar si ce au facut ei plus ca sa rezolv si problema initiala ramasa tot nerezolvata si iese tot vina mea ca am intarziat si nu am stiut sa lucrez in echipa, adica in fond nu am stiut sa imi bag picioarele in mod elegant si social responsabil. Zau, daca e vorba de construit civilizatii, macar vreau sa ma simt bine asa ca
  sclav si sa primesc macar premiu sau o
  mentiune si o decoratie de sclav expert din
  cand in cand, nu sa am o vaga impresie ca
  sunt liber si democratic, insa total
  incompetent. Ca uite asa devin stresat plus ma
  simt tot eu vinovat ca nu iese optim piramida.
  Cred ca lumii nu-i place de fapt sa
  construiasca civilizatii si prefera anarhie si
  revolutii.

 2. Rudolph, imi cer scuze daca nu-ti apar inca toate comentariile pe site, lucrez la asta. Intra in moderare si sunt ultra-verificate, mai ales ale tale. 🙂

  • Ha ! Ha ! Chiar uitasem si de aceasta intarziere, (ma gandeam mai mult la intarzierile construirii piramidelor civilizatiilor corporatiste din real life), insa bine ca mi-ai adus aminte si de civilizatia ta blogosferica…acum ma simt sclav expert si in legatura cu blogul tau !

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close