Top Menu

Sau cum sa folosim sensul exact al cuvintelor.

Am mai scris despre asta. Insa vad ca tendinta aceasta de a dramatiza in limbaj e tot mai mare. Probabil din nevoia de atentie sau de autoritate. Probabil pentru a scoate in evidenta importanta unei trairi sau a unui eveniment.

Iata cateva expresii si cuvinte pe care le folosim in discutii cu un sens gresit: intotdeauna. „Tu intotdeauna zici/faci/etc”. Nu cred in acest intotdeauna. Poate uneori, de multe ori, de cele mai multe ori ar fi mai corect. Tot aici intra in discutie si de fiecare data, mereu, etc.

Niciodata. La fel, nu cred ca se aplica in discutii acest niciodata. Poate de aici si vorba niciodata sa nu spui niciodata.

Nimic. De cate ori spunem tu nu ai facut nimic?

Trebuie. Chiar trebuie? Nu ar fi mai lejer un ar fi bine sa…?

Toate acestea sunt cuvinte sau expresii cu greutate. Nu cred ca ne gandim la sensul lor real atunci cand le rostim. Eu cred ca aceste cuvinte, desi pot da un ton grav discutiilor, streseaza. Cand imi spune mie cineva ca eu de fiecare data am facut nu stiu ce, la un anumit nivel ma enerveaza, pentru ca stiu ca nu e asa.

Pe scurt, daca stam sa ne gandim corect… sunt niste acuzatii grave. Minciuni.

 

 

 

 

 

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close