Top Menu

Ramanem in discutia „cum ne crestem copiii” si in completarea articolului anterior.

Am vazut nu o data prin oras tatici cu masini scumpe si copii pe scaunul din dreapta. Sau mai nou stanga.  Ambii fara centura. Ambii super multumiti (a se citi mandri) de masina lor. Ambii constienti ca pot cumpara orice. Inclusiv un amarat de politist care ar indrazni sa-i intrebe de ce copilul de cativa ani sta in fata si nu in spate legat in centura sau chiar in scaun.

Am mai vazut cazuri cand parinti cu copii in masina au incalcat grav regulile de circulatie.

Sau cand copiii erau cu capul afara pe geam in timp ce masina rula cu viteza.

Am mai vazut parinti care traversau cu copiii de mana printre masini la 20 de m de trecerea de pietoni. Pe 4 benzi. I-am zis o data unuia ca nu-si invata prea bine copiii. Era cu un copil in brate si cu altii doi de mana si stateau pe o dubla continua incercand sa traverseze la cativa pasi de o trecere semaforizata. Mi-a strigat sa nu-i spun eu cum sa-si creasca el copiii.

Am mai vazut si un frumos jeep alb oprit pe avarii in mijlocul unei benzi de circulatie si blocand tot traficul in timp ce tatal venea agale cu copilul ridicat de la gradinita. Ceilalti soferi claxonau si vinovatul ii injura de mama focului ca unde se grabesc ca daca vrea el isi baga ceva in tot traficul si ca il doare nu stiu ce de toata lumea.

 

Va dati seama ca e in zadar sa incerce educatoarele si invatatoarele sa-i invete pe copii regulile de circulatie. Sau de supravietuire urbana. Sau de bun simt. Sau de siguranta. Copilul va da crezare mereu parintilor lui si ii va imita pe deplin. De aceea uneori mor proiectati prin parbriz sau striviti de masini. Sau la 18 ani in masina tare cumparata de tati. In cap de pod. Ca nu avea centura.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close