Top Menu

Ceva simplu despre cum sa cresteti corect copiii, fara metode comerciale de parenting, fara sa le distrugeti si putinele sanse pe care le au de a-si face la randul lor o familie.

Relatiile dintre voi, ca parinti reprezinta singurul model asimilat si copiat in mod cert de catre copii. Daca nu aveti capacitatile psihologice sa va intelegi, nu lasati copiii sa asiste la discutiile voastre.

Evitati sa transmiteti mereu copiilor ca singura datorie a lor e sa invete. Cea mai mare greseala e sa ii obligati sa considere scoala mai importanta decat este. Desi nu va avantajeaza, prezenta voastra e mai importanta decat scoala. Mai ales avand in vedere cat de uzat si prost conceput e sistemul scolar in contextul actual. Inserand in mintea copiilor falsa importanta a scolii si a invatatului nu faceti decat sa-i indemnati sa fie competitivi, rai, egoisti, oportunisti, mandri sau frustrati. Astfel, vor fi competitivi, egoisti si mandri si in familiile lor. Vor fi mecanisme de memorat, de contabilizat, vor memora greseli, vor tine evidente, vor concura mereu.

Invatati-va copiii sa fie buni, daruitori, utili, harnici. Sa fie capabili sa ofere, sa imparta, sa construiasca, sa selecteze. Vor fi la fel si in familiile lor. Sa doreasca sa aprecieze mai mult decat sa fie apreciati.
Dispozitia psihologica a fiecarui om se formeaza de mic, in familie. Daca nu au aceasta dispozitie, sau daca au una falsa, cand vor fi mari si vor da de greu in familiile lor, vor renunta. Pentru ca au fost antrenati si stimulati sa lupte, nu sa faca pace. Iar lupta si competitia in familie garanteaza dezastrul.

Depinde ce fel de copii vreti sa cresteti: speculanti, afaceristi, impartiti intre patimi, consum si job-uri sau copii care la randul lor sa formeze familii corecte.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close